top of page

PONY VAN DE MAAND SEPTEMBER           "LORAH"

 


Lorah is onze prachtige 10 jarige tinkermerrie die geboren is in Ierland! 2 jaar geleden is ze naar Nederland geïmporteerd, en is nu anderhalf jaar van ons!
lorah heeft in het begin moeten wennen dat ze bij ons was, hoewel ze rustig was... zag je dat ze het spannend vond, logisch Lor had eigenlijk nooit in een stal gestaan! Ondanks dat ze erg moest wennen, was ze vrijwel meteen blij om ons te zien! Rijden was voor haar in het begin nog moeilijk, ze was ook nog maar net ingereden toen ze bij ons kwam en moest nog veel leren!

Lorah is een lieve tinker, sociaal naar het andere paard, maar moet bij nieuwe mensen altijd even de kat uit de boom kijken! Lor weet ook precies wat ze wil, en laat dat merken ook als ze het ergens niet mee eens is! In de zomer staat ze het liefst tot 's avonds laat buiten, en wilt dan ook niet mee naar binnen en blijft gewoon staan! Als het buiten nat, koud of stormachtig is... wil ze het liefst zo snel mogelijk weer naar binnen!

Als je in de avond door het halletje naar binnen loopt begint ze meteen te hinniken! Lor is dol op aandacht, snoepjes en vooral op gras! Als je buiten gaat wandelen wordt ze ook echt chagarijnig als we het erf weer op willen.. want ja buiten ligt het gras!

Hoe rustig ze ook aan het touwtje meeloopt, zo voorwaarts is ze met rijden! Met longeren erg braaf, en vind het leuk om een spelletje te doen, van lekker tutten kan ze genieten... vooral als er snoepjes bij komen!

Lorah is een lief, betrouwbaar paard, maar ook wel eens een divaatje... maar we zijn met z'n 3e blij dat we heerlijk op onze eigen manier van haar kunnen genieten!

bottom of page